Woom bike kinderfiets

2 jaar geleden schreef ik al een blog over Woom (in het Engels: hier)
Ondertussen rijdt Alice (6.5) nog steeds op dezelfde fiets (ze kan nog nèt niet over naar de grotere maat) en heb ik met Emile (4) en Celine (8) die ook een Woom hebben een heel wagenpark 🙂

Vorig jaar nog wisselde Emile naar een Woom loopfiets, maar dit voorjaar was hij toch echt klaar voor een echte fiets. Groen moest hij zijn. Emile past nog niet op de fiets van Alice (woom 3) dus heeft nu een Woom 2. Dat is een 14inch die ongeveer van 95 tot 110cm zou moeten passen.

Mij viel meteen op dat tegenwoordig de ketting een bescherming heeft (de fiets van Alice heeft dit nog niet)

Ik kan wel zeggen dat het gewicht voor mij een van de belangrijkste pluspunten is voor de Woom fietsen. Als je leest dat sommige andere 14inch kinderfietsen wel 8kg (of meer) wegen, kan ik me voorstellen dat het voor een kind best lastig is om zoiets te hanteren. De Woom 2 weegt zo’n 5kg.
Ondertussen zijn er wel meer merken in Nederland beschikbaar die in dezelfde gewichtsklasse zitten, maar Woom blijft toch wel één van de lichtste.

Een Woom fiets komt bijna compleet gemonteerd aan. Het stuur, de zadel en de pedalen moeten nog even vastgezet worden. Dit is vrij simpel en snel.

 

Deze fietsen zijn ontworpen door twee vaders die zelf op zoek waren naar de perfecte kinderfiets en deze niet konden vinden. Er zitten zoveel slimme details in/op die de fiets nog beter maken.

Zo zit er bijvoorbeeld een verbinding tussen de stuurvork en het frame waardoor het stuur niet (te) ver om kan draaien. Hierdoor blijven extreme stuurbewegingen onmogelijk en worden hopelijk wat crashes voorkomen.

De Woom fiets heeft geen terugtraprem. Vooral in het begin als kinderen nog oefenen met opstappen en los komen is dit een voordeel. De handremmen (die speciaal voor kinderhandjes gemaakt zijn) hebben een kleur die correspondeerd met de rem. Zo kunnen voor en achter makkelijk uit elkaar gehouden worden.

Lees meer over Woom hier

En hier vind je een lijst met retailers

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Woom bike kinderfiets

2 jaar geleden schreef ik al een blog over Woom (in het Engels: hier)Ondertussen rijdt Alice (6.5) nog steeds op dezelfde fiets (ze kan nog

Foto tutorials

Stap voor stap uitleg voor verschillende knopen, met foto’s ter illustratie.  Veel draagplezier! FWCC met een twist! Kangaroo

FWCC-twist

Stap bij stap instructies voor een Front Wrap Cross Carry – met een twist! In deze foto’s is het met een newborn baby te zien